Gratinované cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
200g
Violife Nátierka s originálnou príchuťou200g
Violife Strúhaný rastlinný syr s príchuťou Mozzarela200g
Grécky blok Violife, rozdrvený500g
cestovín Penne2PL
olivového oleja1
stredná cibuľa, nasekaná2
strúčiky cesnaku, mleté400g
cherry paradajok, v konzerve1/4ČL
čili vločiek200g
špenátu10
sušených paradajok, rozpolenýchSoľ a korenie
Postup prípravy
Krok 1
Penne uvarte v slanej vode podľa pokynov na obale, zlejte vodu a dajte nabok.
Krok 2
Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a cibuľu poduste dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ešte jednu minútu. Potom pridajte paradajky a čili vločky. Okoreňte a poduste asi 15 minút. Pridajte špenát a duste ho, kým nezvädne ďalšie 2 minúty. Potom pridajte sušené paradajky a premiešajte.
Krok 3
Odstavte z plameňa a za stáleho miešania pridávajte Violife nátierku s originálnou príchuťou, kým sa neroztopí. Do krémovej omáčky pridajte uvarené penne spolu s polovicou Gréckeho bloku Violife a polovicou Violife strúhaného rastlinného syra s Mozzarella príchuťou. Miešajte, kým sa omáčka pekne spojí s cestovinami.
Krok 4
Vzniknuté cestoviny nalejte do veľkého pekáča alebo do dvoch malých a na vrch poukladajte zvyšný Grécky blok Violife a Violife strúhaný rastlinný syr s originálnou príchuťou. Pečte 20 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.