Gratinované cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami

Gratinované cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami
Čas prípravy55 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
200g
Violife Nátierka s originálnou príchuťou
200g
Violife Strúhaný rastlinný syr s príchuťou Mozzarela
200g
Grécky blok Violife, rozdrvený
500g
cestovín Penne
2PL
olivového oleja
1
stredná cibuľa, nasekaná
2
strúčiky cesnaku, mleté
400g
cherry paradajok, v konzerve
1/4ČL
čili vločiek
200g
špenátu
10
sušených paradajok, rozpolených
Soľ a korenie

Postup prípravy

Krok 1
Penne uvarte v slanej vode podľa pokynov na obale, zlejte vodu a dajte nabok.
Krok 2
Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a cibuľu poduste dozlatista. Pridajte cesnak a smažte ešte jednu minútu. Potom pridajte paradajky a čili vločky. Okoreňte a poduste asi 15 minút. Pridajte špenát a duste ho, kým nezvädne ďalšie 2 minúty. Potom pridajte sušené paradajky a premiešajte.
Krok 3
Odstavte z plameňa a za stáleho miešania pridávajte Violife nátierku s originálnou príchuťou, kým sa neroztopí. Do krémovej omáčky pridajte uvarené penne spolu s polovicou Gréckeho bloku Violife a polovicou Violife strúhaného rastlinného syra s Mozzarella príchuťou. Miešajte, kým sa omáčka pekne spojí s cestovinami.
Krok 4
Vzniknuté cestoviny nalejte do veľkého pekáča alebo do dvoch malých a na vrch poukladajte zvyšný Grécky blok Violife a Violife strúhaný rastlinný syr s originálnou príchuťou. Pečte 20 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich