Koriandrový dresing
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
300g
olej olivový extra panenský35g
koriander čerstvý100g
petržlen hladkolistý60g
ocot vínny, biely2g
soľ kamenná1g
korenie, celé20g
cukor trstinovýPostup prípravy
1. Petržlen aj koriander umyjeme a otrháme lístky.
2. Do nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme lístky koriandra a petržlenu, trochu octu a vymixujeme do hladkej konzistencie.
3. Bylinkové pyré preložíme do väčšej misky, ochutíme soľou, cukrom, čerstvo mletým čiernym korením a metlou postupne vmiešavame zvyšnú časť olivového oleja.
2. Do nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme lístky koriandra a petržlenu, trochu octu a vymixujeme do hladkej konzistencie.
3. Bylinkové pyré preložíme do väčšej misky, ochutíme soľou, cukrom, čerstvo mletým čiernym korením a metlou postupne vmiešavame zvyšnú časť olivového oleja.
Komentár kuchára:
1. V reštauračnej prevádzke pripravujeme čerstvý dresing každý deň.
2. Toto pravidlo vychádza z hygienických zásad a surovinového zloženia dresingov.
3. Čím dlhšie budeme dresing mixovať, tým viac bude strácať farbu.
4. Ak chceme dosiahnuť krásnu zelenú farbu, pred kutrovaním prelejeme bylinky horúcou a ihneď studenou vodou.
5. Dresing možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu alebo vegetariánske pokrmy.
2. Toto pravidlo vychádza z hygienických zásad a surovinového zloženia dresingov.
3. Čím dlhšie budeme dresing mixovať, tým viac bude strácať farbu.
4. Ak chceme dosiahnuť krásnu zelenú farbu, pred kutrovaním prelejeme bylinky horúcou a ihneď studenou vodou.
5. Dresing možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu alebo vegetariánske pokrmy.