Koriandrový dresing

Koriandrový dresink
Čas prípravy10 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
300g
olej olivový extra panenský
35g
koriander čerstvý
100g
petržlen hladkolistý
60g
ocot vínny, biely
2g
soľ kamenná
1g
korenie, celé
20g
cukor trstinový

Postup prípravy

1. Petržlen aj koriander umyjeme a otrháme lístky.
2. Do nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme lístky koriandra a petržlenu, trochu octu a vymixujeme do hladkej konzistencie.
3. Bylinkové pyré preložíme do väčšej misky, ochutíme soľou, cukrom, čerstvo mletým čiernym korením a metlou postupne vmiešavame zvyšnú časť olivového oleja.
Komentár kuchára:
1. V reštauračnej prevádzke pripravujeme čerstvý dresing každý deň.
2. Toto pravidlo vychádza z hygienických zásad a surovinového zloženia dresingov.
3. Čím dlhšie budeme dresing mixovať, tým viac bude strácať farbu.
4. Ak chceme dosiahnuť krásnu zelenú farbu, pred kutrovaním prelejeme bylinky horúcou a ihneď studenou vodou.
5. Dresing možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu alebo vegetariánske pokrmy.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty na marinády

Objavet ich
Všetky naše recepty

Objavet ich
Všetky položky v sortimente

Objavet ich