Francúzsky dresing
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
horčica dijonská, francúzska450g
olej olivový extra panenský50g
citrón na šťavu1g
čierne korenie, celé20g
cukor trstinový2g
soľ kamennáPostup prípravy
Krok 1
Do nádoby vložíme horčicu, soľ a postupne do nej metlou vmiešame olej.
Krok 2
Vzniknutý dresing dochutíme čerstvo pomletým korením a citrónovou šťavou.
Krok 3
Hotový dresing ochutnáme, preložíme do čistej misky a uložíme do chladničky.
Komentár kuchára:
1. Ide o základnú formu dresingu, pridaním ďalších ingrediencií vytvoríme široké spektrum ďalších druhov.
2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na hydinu a vegetariánske pokrmy.
2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na hydinu a vegetariánske pokrmy.