Caesar dresing
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
320g
olej olivový extra panenský240g
majonéza80g
ančovičky sterilizované64g
dijonská horčica, francúzska80g
parmezán40g
cesnak český1g
čierne korenie, celé3g
soľ kamenná8g
worcestrová omáčkaPostup prípravy
Krok 1
Pripravíme si olúpaný cesnak a nastrúhaný parmezán.
Krok 2
Do vyššej nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.
Krok 3
Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
Krok 4
Následne, za stáleho miešania, pridávame postupne zvyšok olivového oleja.
Krok 5
Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
Krok 6
Konzistencia dresingu je husto tečúca.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave môžeme použiť aj časť oleja z naložených ančovičiek.
2. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu ako vložku.
3. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
4. Pri servírovaní šalátu by sme mali v miske opatrne premiešať suroviny s dresingom a až potom ich naaranžovať na tanier.
2. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu ako vložku.
3. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
4. Pri servírovaní šalátu by sme mali v miske opatrne premiešať suroviny s dresingom a až potom ich naaranžovať na tanier.