Caesar dresing

Francúzsky dresing
Čas prípravy10 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
320g
olej olivový extra panenský
240g
majonéza
80g
ančovičky sterilizované
64g
dijonská horčica, francúzska
80g
parmezán
40g
cesnak český
1g
čierne korenie, celé
3g
soľ kamenná
8g
worcestrová omáčka

Postup prípravy

Krok 1
Pripravíme si olúpaný cesnak a nastrúhaný parmezán.
Krok 2
Do vyššej nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.
Krok 3
Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
Krok 4
Následne, za stáleho miešania, pridávame postupne zvyšok olivového oleja.
Krok 5
Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
Krok 6
Konzistencia dresingu je husto tečúca.
Komentár kuchára:
1. Pri príprave môžeme použiť aj časť oleja z naložených ančovičiek.
2. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu ako vložku.
3. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
4. Pri servírovaní šalátu by sme mali v miske opatrne premiešať suroviny s dresingom a až potom ich naaranžovať na tanier.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty na marinády

Objavet ich
Všetky naše recepty

Objavet ich
Všetky položky v sortimente

Objavet ich