Tvarohové šišky so smotanou a slivkami

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
METRO Chef Tvaroh tučný5pl
ARO múky hladkej1/2ks
kypriaci prášok do pečiva1ks
METRO Chef vajcia50g
METRO Chef Hrozienka sušené tmavé40g
cukru1ks
Rum na namočenie hrozienok1ks
Olej na vyprážanie1ks
Škoricový cukorMarinované slivky:
250g
METRO Chef Slivky polené mraz.150g
cukor kryštál trstinový25ml
ml slivovice (nemusí byť)1ks
METRO Chef badián celýOchutená smotana s vanilkou:
200-250g
METRO Chef Smotana kyslá 16 %1ks
vanilkový lusk1ks
METRO Chef Vanilínový cukor (podľa chuti)Postup prípravy
Krok 1
V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, prášok do pečiva a hrozienka namočené v rume (a časť rumu). Všetko spolu vymiešame na hladké polotuhé cesto (aby sa lyžicou dali vykrajovať noky).
Krok 2
Do kastrólika nalejeme olej a zahrejeme asi na cca150°C.
Krok 3
Polievkovou lyžicou odkrajujeme cesto a vkladáme do oleja. Správnu teplotu si vyskúšame najskôr na jednom kúsku. Šiška sa musí pomaly smažiť. Vo vnútri musí byť presmažená a na povrchu má hnedastú farbu.
Krok 4
Usmažené kúsky necháme odkvapkať na papierovej utierke a potom ich ešte za tepla obalíme v škoricovom cukre alebo posypeme pri servise.
Krok 5
Kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom, zrniečkami z vanilkového struku a starostlivo rozmiešame na hladký krém.
Krok 6
Mrazené polené slivky necháme pozvoľna rozmraziť.
Krok 7
Do panvice dáme cukor, trošku vody a na miernom príkone ho roztavíme na svetlý karamel.
Krok 8
Pridáme vodu, badián, lusk z vanilky a rozvaríme na sirup.
Krok 9
Vložíme slivky, rum zo scedených hrozienok a necháme krátko dusiť. Slivky si musia udržať svoj tvar, nesmú sa rozvariť. Na záver ich môžeme krátko zaflambovať slivovicou alebo rumom.
Krok 10
Na tanier dáme ochutenú smotanu, na ňu naukladáme šišky, dozdobíme flambovanými slivkami a môžeme servírovať.