Trhanec s orechmi a slivkami

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
100g
hrozienok60ml
tuzemáku250g
hladkej múky6
vajec350ml
mlieka6
polievkových lyžíc cukru1
tobolka vanilkycitrónová kôra
maslo
vlašské orechy
200g
sliviekmletá škorica
práškový cukor
Postup prípravy
Krok 1
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
Krok 2
Žĺtky rozšľaháme s vanilkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania pomaly prisypávame múku. Pridáme hrozienka namočené v rume a citrónovú kôru. Nakoniec pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov a cukru.
Krok 3
Hotové cesto pečieme pomaly z oboch strán na masle.
Krok 4
Upečenú placku lyžicou roztrháme v panvici a ešte orestujeme.
Krok 5
Servírujeme s rozvarenými slivkami, vlašskými orechmi a škoricovým cukrom.