Tekvicová roláda

Tekvicová roláda
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
150g
pečenej tekvice
225g
cukru
170g
hladkej múky
2,5g
prášku do pečiva
2,5g
jedlej sódy
2,5g
mletej škorice
2,5g
mletého klinčeka
3
vajcia
1g
soľ
225g
čerstvého syra
225g
práškového cukru
90g
masla
5ml
vanilkového extraktu

Postup prípravy

Krok 1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme pečenú tekvicu rozmixovanú na pyré.
Krok 2
Do múky nasypeme prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, klinček a soľ a zmes opatrne vmiešame do vaječnej peny.
Krok 3
Cesto rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie, uhladíme a pečieme 13 – 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Krok 4
Upečené cesto preklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Korpus opatrne zvinieme a necháme vychladnúť.
Krok 5
Medzitým vymiešame dohladka čerstvý syr a maslo. Pridáme práškový cukor a šľaháme tak dlho, pokým nevznikne ľahký a nadýchaný krém. Na záver pridáme vanilkový extrakt.
Krok 6
Po vychladnutí korpus opatrne rozvinieme a potrieme krémom. Roládu zvinieme, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme ju aspoň na hodinu do chladničky.
Krok 7
Pred podávaním dezert posypeme práškovým cukrom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich