Tekvicová roláda

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
150g
pečenej tekvice225g
cukru170g
hladkej múky2,5g
prášku do pečiva2,5g
jedlej sódy2,5g
mletej škorice2,5g
mletého klinčeka3
vajcia1g
soľ225g
čerstvého syra225g
práškového cukru90g
masla5ml
vanilkového extraktuPostup prípravy
Krok 1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme pečenú tekvicu rozmixovanú na pyré.
Krok 2
Do múky nasypeme prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, klinček a soľ a zmes opatrne vmiešame do vaječnej peny.
Krok 3
Cesto rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie, uhladíme a pečieme 13 – 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Krok 4
Upečené cesto preklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Korpus opatrne zvinieme a necháme vychladnúť.
Krok 5
Medzitým vymiešame dohladka čerstvý syr a maslo. Pridáme práškový cukor a šľaháme tak dlho, pokým nevznikne ľahký a nadýchaný krém. Na záver pridáme vanilkový extrakt.
Krok 6
Po vychladnutí korpus opatrne rozvinieme a potrieme krémom. Roládu zvinieme, zabalíme do potravinovej fólie a uložíme ju aspoň na hodinu do chladničky.
Krok 7
Pred podávaním dezert posypeme práškovým cukrom.