Piškótová roláda s fialkami

Piškótová roláda s fialkami
Čas prípravy40 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
150g
polohrubej múky
150g
práškového cukru
5
vajec
2
polievkové lyžice kakaa
5dcl
šľahačky
50 - 70g
aliek
podľa chuti práškový cukor do šľhačky na ozdobu

Postup prípravy

Krok 1
Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny a opatrne vmiešame múku.
Krok 2
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru štvorca či obdĺžnika.
Krok 3
Pečieme sprudka asi 5 minút v rúre predhriatej na 200 °C, a keď cesto na povrchu jemne zružovie, plech vytiahneme, aby nestvrdlo. Korpus ešte za tepla zarolujeme aj s papierom na pečenie, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Mierne osladenú šľahačku vyšľaháme do tuha (ak vynechá- me cukor, viac vynikne chuť aliek).
Krok 4
Mierne osladenú šľahačku vyšľaháme do tuha (ak vynechá- me cukor, viac vynikne chuť aliek).
Krok 5
Rozprestretý korpus potrieme šľahačkou a rovnomerne posypeme  alkami, niekoľko ich necháme na ozdobu. Zrolujeme a dáme do chladničky.
Krok 6
Pred podávaním ozdobíme zvyšnými kvetmi a jemne pocukrujeme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich