Piškótová roláda s fialkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
150g
polohrubej múky150g
práškového cukru5
vajec2
polievkové lyžice kakaa5dcl
šľahačky50 - 70g
aliekpodľa chuti práškový cukor do šľhačky na ozdobu
Postup prípravy
Krok 1
Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny a opatrne vmiešame múku.
Krok 2
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru štvorca či obdĺžnika.
Krok 3
Pečieme sprudka asi 5 minút v rúre predhriatej na 200 °C, a keď cesto na povrchu jemne zružovie, plech vytiahneme, aby nestvrdlo. Korpus ešte za tepla zarolujeme aj s papierom na pečenie, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Mierne osladenú šľahačku vyšľaháme do tuha (ak vynechá- me cukor, viac vynikne chuť aliek).
Krok 4
Mierne osladenú šľahačku vyšľaháme do tuha (ak vynechá- me cukor, viac vynikne chuť aliek).
Krok 5
Rozprestretý korpus potrieme šľahačkou a rovnomerne posypeme alkami, niekoľko ich necháme na ozdobu. Zrolujeme a dáme do chladničky.
Krok 6
Pred podávaním ozdobíme zvyšnými kvetmi a jemne pocukrujeme.