Pekanový páj

Pekanový páj
Čas prípravy80 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
400g
hladkej múky
100g
masla
100g
tuku
1/2
kávovej lyžičky soli
450ml
studenej vody
500g
pekanových orechov
400g
trstinového cukru
300ml
svetlého kukuričného sirupu
100g
rozpusteného masla
5
veľkých vajec
1/4
kávovej lyžičky soli
1
vanilkový struk

Postup prípravy

Krok 1
Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo a tuk a potom po lyžiciach prilievame vychladenú vodu. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré potom necháme odpočinúť v chladničke.
Krok 2
Maslo, sirup, hnedý cukor, soľ a dreň z vanilkového struku dôkladne premiešame v mise.
Krok 3
Rozšľaháme jedno vajce a vmiešame ho k sladkej zmesi. Rovnakým spôsobom postupujeme aj s ostatnými vajcami.
Krok 4
Odpočinuté cesto rozvaľkáme, vložíme do koláčovej formy, odkrojíme presahujúce okraje a predpečieme zhruba 5 minút v rúre predhriatej na 170 °C.
Krok 5
Korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a vlejeme naň pripravenú náplň. Rovnomerne ju rozotrieme a pokryjeme pekanovými orechmi.
Krok 6
Pečieme približne 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Následne formu prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20 – 30 minút.
Krok 7
Koláč necháme úplne vychladnúť, opatrne ho nakrájame a podávame s nesladenou šľahačkou alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich