Mrkvová torta - Reštaurácia

Mrkvová torta
Čas prípravy3 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
112,5g
cukru
162,5g
mrkvy
50g
vajec
7,5g
vanilínového cukru
27,5
slunečnicového oleja
2,5g
mletej škorice
5g
prášku do pečiva
1
soli
40g
jadier vlašských orechov
112,5g
hladkej múky
35g
ananasového kompótu bez nálevu
200g
syra Philadelphia
50g
smotany 33 %
75g
práškového cukru
100g
mrkvy
500ml
mrkvovej šťavy natur
10g
plátkovej želatíny
50g
cukru
500ml
mrkvovej šťavy natur
25g
citróna na šťavu
0,1g
soli
200g
mrkvy
0,1g
soli
50g
cukru 
100g
marhuľovej marmelády

Postup prípravy

Príprava cesta:
1. Ošúpanú mrkvu uvaríme na zhryz a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2. Ananás nasekáme na kúsky vo veľkosti cca 3 mm.
3. V kotlíku vyšľaháme do peny vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a olejom, potom vmiešame ananás s mrkvou.
4. Preosiatu múku zmiešame so sypkými prísadami (škorica, prášok do pečiva, soľ, vlašské orechy) a jemne zmiešame s vajcami.
5. Hmotu nalejeme do pripravenej tortovej formy, uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C cca 90 minút.
Príprava krému:
Philadelphiu spolu s cukrom a smotanou vyšľaháme do pevného krému.
Príprava omáčky:
1. Mrkvovú šťavu nalejeme do kastrólika a redukujeme(zvárame) pozvoľna do zhustnutia.
2. Ochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou
Príprava chipsov:
1. V Ošúpanú mrkvu pozdĺžne nakrájame na ná- rezovom stroji na 2 mm plátky.
2. Sparíme ich vo vriacej vode ochutenej soľou a cukrom, osušíme, rozložíme na cukrársky papier a sušíme v konvektomate na 80 °C cca 6 hodín.
Príprava želé:
1. Ošúpanú Očistenú mrkvu uvaríme domäkka a rozmixujeme dohladka.
2. Plátkovú želatínu necháme napučať v studenej vode.
3. Mrkvovú šťavu ohrejeme, zmiešame s rozmixovanou mrkvou a zohrejeme.
4. Pridáme napučanú želatínu, ochutíme cukrom a rozmiešame.
5. Podľa potreby prepasírujeme cez jemné cedidlo.
6. Vychladený korpus uzavrieme do pripraveného ráfika a potrieme marmelá- dou, aby sme uzavreli póry.
Dohotovenie:
Korpus zalejeme pripraveným želé a necháme v chladničke stuhnúť. Krájame najlepšie na druhý deň, keď je želatína dokonale stuhnutá.
Podávanie:
Rez torty preložíme na stred taniera, doplníme nokom vyšľahaného krému, omáčkou a mrkvovým chipsom.
Komentár Tímu Makro Akademie
Základ prípravy je rovnaký a dohotovenie je pre profesionálnych kuchárov ľahké. Oproti verzii pre jedálne je obohatený o ďalšie produkty z mrkvy, ktoré dezertu dodávajú chuťovú sviežosť a ľahkosť. Pri servírovaní je nutné dbať na maximálnu čistotu a presnosť..
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich