Mäkké medové perníčky

Mäkké medové perníčky
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
150g
hladkej pohánkovej múky
2
polievkové lyžice kokosového cukru
40g
mletých mandlí (2 – 3 polievkové lyžice)
1
čajová lyžička jedlej sódy
1/2
polievkovej lyžice perníkového korenia
štipka himalájskej soli
5
polievkových lyžíc medu
70g
kokosového oleja
1
polievková lyžica jahodovej marmelády(domácej, sladenej kokosovým cukrom)
2
polievkové lyžice rozpusteného kokosového oleja
1
vrchovatá polievková lyžica nepraženého kakaového prášku
polievková lyžica medu

Postup prípravy

Krok 1
Všetky sypké ingrediencie zmiešame a prilejeme med, rozpustený kokosový olej a marmeládu.
Krok 2
Vypracujeme cesto – malo by byť mäkšie a trochu lepkavé.
Krok 3

Zabalíme ho do fólie a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke.

Krok 4
Potom z neho tvoríme menšie guľôčky o veľkosti čerešne a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guľôčkami nechávame medzery – cesto sa roztečie a vzniknú krásne nadýchané medovníčky.
Krok 5

Pečieme na 180 °C približne 12 minút.

Krok 6
Hotové perníčky necháme vychladnúť, potom namočíme do čokoládovej polevy a podľa fantázie ozdobíme orechmi a cukrovou polevou. Ozdobené perníčky uložíme do chladu.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich