Jahodové tortičky
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Jahody
9
vajec200g
múky290g
cukrumlieko
maslo
vanilkový struk
pomarančový likér
trstinový cukor
olej
Postup prípravy
1. Najprv oddelíme zo siedmich vajec žĺtok od bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame 165 g cukru.
2. Vaječné žĺtky zmiešame s olejom. Vaječný sneh opatrne zapracujeme do rozmiešaných žĺtkov. Pomaly pridáme 165 g múky.
3. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C asi sedem minút, pokým nebude mať zlatisto hnedú farbu.
4. Krém pripravíme tak, že mlieko a vanilkový struk zahrejeme na bod varu. V inej mise ušľaháme dve vajíčka a 125 g cukru. Pomaly budeme pridávať trochu teplého mlieka a 35 g múky.
5. Zmes primiešame k zvyšku mlieka a necháme pri miernej teplote variť, pokým nezhustne. Zmes nalejeme do misy, zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.
6. Na prípravu sirupu zmiešame vodu a trstinový cukor a varíme ich, pokým sa cukor úplne nerozpustí. Súčasne môžeme nakrájať jahody na plátky alebo na srdiečka.
7. Vezmeme upečené cesto, odstránime papier na pečenie a vykrájame kolieska, použijeme na to kovovú vykrajovačku alebo pohárik.
8. Papier na pečenie položíme na plech a položíme naň tortové formičky. Na dno formičky položíme upečené cesto. Dookola pokladieme plátky jahôd.
9. Do krému pridáme maslo a pomarančový likér. Naplníme ho do zdobiaceho vrecka a krémom zakryjeme cesto. Navrch pokladieme ďalšie jahodové plátky, pridáme krém a priklopíme ďalším kolieskom z cesta. Potrieme ho cukrovým sirupom a tortovú formičku až po vrch naplníme krémom.
10. Dezert vyberieme z tortovej formičky a dozdobíme podľa chuti, napríklad marcipánom.
2. Vaječné žĺtky zmiešame s olejom. Vaječný sneh opatrne zapracujeme do rozmiešaných žĺtkov. Pomaly pridáme 165 g múky.
3. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C asi sedem minút, pokým nebude mať zlatisto hnedú farbu.
4. Krém pripravíme tak, že mlieko a vanilkový struk zahrejeme na bod varu. V inej mise ušľaháme dve vajíčka a 125 g cukru. Pomaly budeme pridávať trochu teplého mlieka a 35 g múky.
5. Zmes primiešame k zvyšku mlieka a necháme pri miernej teplote variť, pokým nezhustne. Zmes nalejeme do misy, zakryjeme kuchynskou fóliou a necháme vychladnúť.
6. Na prípravu sirupu zmiešame vodu a trstinový cukor a varíme ich, pokým sa cukor úplne nerozpustí. Súčasne môžeme nakrájať jahody na plátky alebo na srdiečka.
7. Vezmeme upečené cesto, odstránime papier na pečenie a vykrájame kolieska, použijeme na to kovovú vykrajovačku alebo pohárik.
8. Papier na pečenie položíme na plech a položíme naň tortové formičky. Na dno formičky položíme upečené cesto. Dookola pokladieme plátky jahôd.
9. Do krému pridáme maslo a pomarančový likér. Naplníme ho do zdobiaceho vrecka a krémom zakryjeme cesto. Navrch pokladieme ďalšie jahodové plátky, pridáme krém a priklopíme ďalším kolieskom z cesta. Potrieme ho cukrovým sirupom a tortovú formičku až po vrch naplníme krémom.
10. Dezert vyberieme z tortovej formičky a dozdobíme podľa chuti, napríklad marcipánom.