Jablkový koláč

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 200g
jabĺk1
citrón2
polievkové lyžice vanilkového cukru6
polievkových lyžíc medu250g
mandľových hoblín3
žĺtka3
vajcia200g
zakysanej smotany1
vanilkový lusk350g
polohrubej múky240g
trstinového cukru2
čajové lyžičky prášku do pečiva1
čajová lyžička jedlej sódy250g
maslaŠtipka soli
Postup prípravy
1. Zmiešame zakysanú smotanu, vajcia a žĺtky.
2. Po chvíli pridáme semienka z lusku a cukor.
3. Až bude zmes napenená, začneme po kúskoch primiešavať maslo.
4. Zmes miešame tak dlho, až nám nezmiznú hrudky z masla.
5. Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
6. Všetko opäť dôkladne premiešame.
7. Jablká rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na menší kúsky.
8. Citrónovú šťavu a vanilkový cukor zmiešame a necháme chvíľu odstáť.
9. Medzitým si rozprestrieme cesto na maslom vymastený plech.
10. Vyskladáme na neho kúsky jabĺk, ktoré posypeme mandľami.
11. Nakoniec všetko zalejeme medom a citrónovou šťavou.
12. Pečieme dozlatista v rozohriatej trúbe po dobu 45 minút.
13. Teraz už si jen pripraviť kávu alebo čaj a užiť si výborný jablkový koláč. Dobrú chuť!
2. Po chvíli pridáme semienka z lusku a cukor.
3. Až bude zmes napenená, začneme po kúskoch primiešavať maslo.
4. Zmes miešame tak dlho, až nám nezmiznú hrudky z masla.
5. Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
6. Všetko opäť dôkladne premiešame.
7. Jablká rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na menší kúsky.
8. Citrónovú šťavu a vanilkový cukor zmiešame a necháme chvíľu odstáť.
9. Medzitým si rozprestrieme cesto na maslom vymastený plech.
10. Vyskladáme na neho kúsky jabĺk, ktoré posypeme mandľami.
11. Nakoniec všetko zalejeme medom a citrónovou šťavou.
12. Pečieme dozlatista v rozohriatej trúbe po dobu 45 minút.
13. Teraz už si jen pripraviť kávu alebo čaj a užiť si výborný jablkový koláč. Dobrú chuť!