Datľový puding s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Datľový puding s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou
Čas prípravy1 hod 30 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
300g
čerstvých datlí
100g
masla
200g
trstinového cukru
3
vajcia
200g
hladkej múky
1
prášok do pečiva
3
štipky mletej škorice
2
štipky mletého klinčeka
2
polievkové lyžice plnotučného jogurtu
130g
cukru
130g
masla
150ml
smotany na šľahanie

Postup prípravy

1. Datle namočíme na 30 minút do vody, potom ich scedíme a rozmixujeme na pyré.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom do krému a pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a korenie.
3. Všetko premiešame a opatrne pridáme jogurt a datle.
4. Zmes vložíme do maslom vymastených foriem a pečieme pri 180 °C 35 minút.
5. Medzitým si pripravíme omáčku – cukor zľahka skaramelizujeme s maslom, zalejeme smotanou a varíme do hustej karamelovej omáčky.
6. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Cake
Ďalšie recepty s dezertmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich