Datľový puding s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
300g
čerstvých datlí100g
masla200g
trstinového cukru3
vajcia200g
hladkej múky1
prášok do pečiva3
štipky mletej škorice2
štipky mletého klinčeka2
polievkové lyžice plnotučného jogurtu130g
cukru130g
masla150ml
smotany na šľahaniePostup prípravy
1. Datle namočíme na 30 minút do vody, potom ich scedíme a rozmixujeme na pyré.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom do krému a pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a korenie.
3. Všetko premiešame a opatrne pridáme jogurt a datle.
4. Zmes vložíme do maslom vymastených foriem a pečieme pri 180 °C 35 minút.
5. Medzitým si pripravíme omáčku – cukor zľahka skaramelizujeme s maslom, zalejeme smotanou a varíme do hustej karamelovej omáčky.
6. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom do krému a pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok a korenie.
3. Všetko premiešame a opatrne pridáme jogurt a datle.
4. Zmes vložíme do maslom vymastených foriem a pečieme pri 180 °C 35 minút.
5. Medzitým si pripravíme omáčku – cukor zľahka skaramelizujeme s maslom, zalejeme smotanou a varíme do hustej karamelovej omáčky.
6. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.