Čokoládové fondanty s mangom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
150g
kvalitnej tmavej čokolády150g
masla5
vajec150g
krupicového cukrudreň z 1 vanilkovej tobolky
75g
múkymaslo a cukor na potretie
2
mangá4
polievkové lyžice cukru150ml
bieleho vína2cl
marakujového likéru1
vanilková tobolkašťava a kôra z 1 limety
Postup prípravy
1. Tmavú čokoládu nasekáme nožom nahrubo.
2. Vo vodnom kúpeli ju rozpustíme spolu s maslom nakrájaným na kúsky.
3. Z vajec, cukru a vanilkovej drene ušľaháme penu.
4. Rozpustenú čokoládu vmiešame do peny.
5. Do zmesi po častiach pridáme múku a dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké tekuté cesto bez hrudiek.
6. Keramické misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Potom ich zhruba do dvoch tretín naplníme čokoládovým cestom a vložíme na niekoľko minút do mrazničky.
7. Misky postavíme na gril (pri príprave dezertu v rúre ju najprv rozpálime na 200 °C) a pečieme asi 12 minút.
8. Po upečení necháme fondanty 2 minúty odležať a potom ich vyberieme z foriem.
9. Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Do panvice nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.
10. Prilejeme biele víno aj marakujový likér a pridáme celú vanilkovú tobolku. Zmes necháme niekoľko minút prevariť.
11. Vsypeme nakrájané mango, krátko prevaríme a na záver ochutíme limetkovou šťavou a kôrou. Podávame spolu s horúcim fondantom.
2. Vo vodnom kúpeli ju rozpustíme spolu s maslom nakrájaným na kúsky.
3. Z vajec, cukru a vanilkovej drene ušľaháme penu.
4. Rozpustenú čokoládu vmiešame do peny.
5. Do zmesi po častiach pridáme múku a dôkladne premiešame, aby vzniklo hladké tekuté cesto bez hrudiek.
6. Keramické misky vymastíme maslom a vysypeme cukrom. Potom ich zhruba do dvoch tretín naplníme čokoládovým cestom a vložíme na niekoľko minút do mrazničky.
7. Misky postavíme na gril (pri príprave dezertu v rúre ju najprv rozpálime na 200 °C) a pečieme asi 12 minút.
8. Po upečení necháme fondanty 2 minúty odležať a potom ich vyberieme z foriem.
9. Mango ošúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Do panvice nasypeme cukor a necháme ho skaramelizovať.
10. Prilejeme biele víno aj marakujový likér a pridáme celú vanilkovú tobolku. Zmes necháme niekoľko minút prevariť.
11. Vsypeme nakrájané mango, krátko prevaríme a na záver ochutíme limetkovou šťavou a kôrou. Podávame spolu s horúcim fondantom.