Cibulové chutney

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
rastlinný oleja
500g
očistenej červenej cibule130g
trstinového cukru1
celá chilli paprička4
konáriky tymiánu1
aceto balsamicoPostup prípravy
Krok 1
Na hlbokej panvici si rozpálime olej. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.
Krok 2
Vhodíme na panvicu a restujeme cca 10 minút, kým cibuľka nestmavne. Pozor, aby sa nám nepripálila, občas premiešame.
Krok 3
Pridáme cukor, nakrajanú chilli papričku, tymián a balsamico.
Krok 4
Cibuľku dusíme na slabom ohni približne 25-30 minút, kým sa nám balsamico nezredukuje a cibuľka nám pekne skaramelizuje.
Krok 5
Konáriky tymiánu vylovíme a vyhodíme. Chutney skladujeme v uzatvárateľnom poháriku v chladničke.
Krok 6
Chutney je výbornou prílohou k mäsu, do burgrov, či len tak na chlebík. A karamelová chuť cibule je neprekonateľná.
Tip:
Na malú hrianku dáme plátok prosciutta, na to plátok syra a chutney. Dozdobíme napríklad tymiánom.