Údený úhor s reďkovkovým šalátom a mandľovým pyré
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
Údený úhor s kožou500g
Mandle nelúpanévoda
300g
Mlieko 1,5 %10g
Soľ kamenná50g
Maslo 82 %500g
Reďkovky30g
Ocot vínny, biely30g
cukor krupica40g
Olej olivový extra panenský0.5g
Soľ kamenná100g
chlieb tramezzino100g
Reďkovky20g
Ocot vínny, biely150g
Jablko zelené0,2g
Soľ kamenná20g
cukor krupica30g
Olej olivový extra panenský5g
Jedlé kvety5g
Výhonky lucerny2g
Shiso bylinky30g
MandlePostup prípravy
Príprava pyré:
1. Najskôr si sparíme a olúpeme mandle. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou. Z každej mandle ručne odstránime šupku. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.
2. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme.
3. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou.
4. Z každej mandle ručne odstránime šupku.
5. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka.
6. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie.
7. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.
2. Do kastrólika s vriacou vodou vložíme mandle a krátko povaríme.
3. Následne ich vyberieme podberákom a vložíme do nádoby so studenou vodou.
4. Z každej mandle ručne odstránime šupku.
5. Olúpané madle zalejeme mliekom a varíme domäkka.
6. Mäkké madle vymixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie.
7. Pyré ochutíme soľou, zjemníme maslom a potom prepasírujeme cez jemné sitko.
Príprava reďkoviek:
1. Očistené reďkovky rozdelíme na 3 časti.
2. Tretinu rozkrájame na štvrtiny, druhú tretinu nakrájame na pravidelné kolieska a tretiu tretinu nakrájame na malé kocôčky s veľkosťou 5 mm.
3. Všetky reďkovky ochutíme soľou, cukrom, vínnym octom a necháme chvíľu marinovať – asi 10 minút.
2. Tretinu rozkrájame na štvrtiny, druhú tretinu nakrájame na pravidelné kolieska a tretiu tretinu nakrájame na malé kocôčky s veľkosťou 5 mm.
3. Všetky reďkovky ochutíme soľou, cukrom, vínnym octom a necháme chvíľu marinovať – asi 10 minút.
Príprava úhora:
1. Údeného úhora opatrne rozkrojíme pozdĺž chrbtice a odstránime z neho kožu.
2. Následne vyberieme chrbticu a mäso krájame na pravidelné tvary s hmotnosťou 30 g.
2. Následne vyberieme chrbticu a mäso krájame na pravidelné tvary s hmotnosťou 30 g.
Servírovanie:
1. Stredom taniera vodorovne vytvarujeme slzu z mandľového pyré, ku ktorému priložíme nakrájaného údeného úhora a kolieska ochutených reďkoviek.
2. Nad ňou, taktiež vodorovne, striedavo vyskladáme do 2 liniek opečené kocôčky chleba Tramezzino, kocôčky zeleného jablka a reďkoviek.
3. Pokrm doplníme na štvrťky nakrájanými marinovanými reďkovkami, jedlými kvetmi, výhonkami lucerny a shisso bylinkami.
4. Jednotlivé komponenty ešte pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
2. Nad ňou, taktiež vodorovne, striedavo vyskladáme do 2 liniek opečené kocôčky chleba Tramezzino, kocôčky zeleného jablka a reďkoviek.
3. Pokrm doplníme na štvrťky nakrájanými marinovanými reďkovkami, jedlými kvetmi, výhonkami lucerny a shisso bylinkami.
4. Jednotlivé komponenty ešte pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
Náš tip:
Čerstvo olúpané mandle sa nám lepšie uvaria a pyré je potom pekne hladké.