Pražma v soľnej kôrke
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
veľká pražma (po vypitvaní okolo 1 kg)2kg
hrubej morskej soli150g
hladkej múky60g
škrobu4
vajcia2
strúčky cesnaku1
citrónzväzok čerstvých byliniek
Postup prípravy
Krok 1
Najprv si pripravíme soľnú kôrku. Do zmesi soli, múky a škrobu pridáme vajcia. Všetko dôkladne premiešame mixérom.
Krok 2
Olúpeme cesnak a citrón a spolu s umytými bylinkami vložíme všetko do brušnej dutiny pražmy.
Krok 3
Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme vrstvu soľnej hmoty. Na túto hmotu položíme pripravenú pražmu.
Krok 4
Pražmu zo všetkých strán dôkladne pokryjeme soľou. Potom k povrchu ryby zľahka, ale dôkladne pritlačíme kôrku.
Krok 5
Pražmu v kôrke vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút.
Krok 6
Po upečení kôrku opatrne rozkrojíme tak, aby sme nezarezali do ryby, alebo ju rozlomíme. Stiahneme kožu, nožom oddelíme filetu od kosti a preložíme ju na tanier.