Pražma v soľnej kôrke

Pražma v solné krustě
Čas prípravy70 min
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1
veľká pražma (po vypitvaní okolo 1 kg)
2kg
hrubej morskej soli
150g
hladkej múky
60g
škrobu
4
vajcia
2
strúčky cesnaku
1
citrón
zväzok čerstvých byliniek

Postup prípravy

Krok 1
Najprv si pripravíme soľnú kôrku. Do zmesi soli, múky a škrobu pridáme vajcia. Všetko dôkladne premiešame mixérom.
Krok 2
Olúpeme cesnak a citrón a spolu s umytými bylinkami vložíme všetko do brušnej dutiny pražmy.
Krok 3
Na plech vyložený papierom na pečenie rozotrieme vrstvu soľnej hmoty. Na túto hmotu položíme pripravenú pražmu.
Krok 4
Pražmu zo všetkých strán dôkladne pokryjeme soľou. Potom k povrchu ryby zľahka, ale dôkladne pritlačíme kôrku.
Krok 5
Pražmu v kôrke vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 30 minút.
Krok 6
Po upečení kôrku opatrne rozkrojíme tak, aby sme nezarezali do ryby, alebo ju rozlomíme. Stiahneme kožu, nožom oddelíme filetu od kosti a preložíme ju na tanier.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich