Marinovaný mečúň so špargľou a gnocchi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
steakov z mečúňa (cca 180 g)10ml
citrónovej šťavy1
cibuľa1
nakrájaný pór1
čajová lyžička koreniasambal oelek3
vetvičky rozmarínurepkový ole
600g
gnocchi600g
bielej špargle300g
šunky Serranomaslo
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
V miske zmiešame citrónovú šťavu, rozmarín, nasekanú cibuľu, pór a sambal oelek.
Krok 2
Zalejeme repkovým olejom, premiešame a do pripravenej marinády vložíme steaky z mečúňa.
Krok 3
Necháme ich asi hodinu odležať a potom grilujeme približne 3–4 minúty z každej strany – konkrétny čas sa odvíja od výšky steaku.
Krok 4
Bielu špargľu olúpeme, odkrojíme drevnaté konce a obalíme šunkou.
Krok 5
Stonky potom poukladáme do hliníkového pekáča, vložíme k nim kúsok masla a grilujeme približne 7 minút.
Krok 6
Gnocchi uvaríme podľa návodu na obale, potom ich na päť minút vložíme do pekáča so špargľou a podávame.