Halibut v balíčku
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1200g
filiet z halibuta150g
karotky3
strúčky cesnaku150g
jarnej cibuľky100g
cherry paradajok8
menších bobkových listov3
vetvičky rozmarínu1
limetkaolivový olej
soľ (najlepšie Fleur de Sel)
čierne mleté korenie
8
listov pergamenového papieračerstvá zelenina podľa vlastnej voľby
1
zväzok petržlenových stoniekkvalitné biele víno
šalotka
citrónová šťava / kvalitný ocot
maslo
biele mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Karotku, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame najemno a rozdelíme na jednotlivé listy pergamenového papiera.
Krok 2
Filety ochutíme soľou a čiernym mletým korením a položíme na zeleninu. Pridáme paradajky, rozmarín a bobkový list a zakvapkáme olivovým olejom a limetkovou šťavou. Papier potom zviažeme do balíčkov.
Krok 3
Varíme v elektrickom parnom hrnci pri teplote 90 °C približne 30 minút. Podávame s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.
Príprava omáčky:
1. Najemno nakrájanú šalotku zalejeme kvalitným bielym vínom a citrónovou šťavou alebo octom a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu.
2. Po malých častiach pridávame maslo, pokým nevznikne hladká emulzia.
3. Dochutíme soľou a bielym mletým korením a ihneď podávame.
2. Po malých častiach pridávame maslo, pokým nevznikne hladká emulzia.
3. Dochutíme soľou a bielym mletým korením a ihneď podávame.