Halibut v balíčku

Halibut v balíčku
Čas prípravy80 min
NáročnosťStredná
Počet porcií8

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1200g
filiet z halibuta
150g
karotky
3
strúčky cesnaku
150g
jarnej cibuľky
100g
cherry paradajok
8
menších bobkových listov
3
vetvičky rozmarínu
1
limetka
olivový olej
soľ (najlepšie Fleur de Sel)
čierne mleté korenie
8
listov pergamenového papiera
čerstvá zelenina podľa vlastnej voľby
1
zväzok petržlenových stoniek
kvalitné biele víno
šalotka
citrónová šťava / kvalitný ocot
maslo
biele mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Karotku, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame najemno a rozdelíme na jednotlivé listy pergamenového papiera.
Krok 2
Filety ochutíme soľou a čiernym mletým korením a položíme na zeleninu. Pridáme paradajky, rozmarín a bobkový list a zakvapkáme olivovým olejom a limetkovou šťavou. Papier potom zviažeme do balíčkov.
Krok 3
Varíme v elektrickom parnom hrnci pri teplote 90 °C približne 30 minút. Podávame s čerstvou zeleninou a omáčkou beurre blanc.
Príprava omáčky:
1. Najemno nakrájanú šalotku zalejeme kvalitným bielym vínom a citrónovou šťavou alebo octom a necháme zredukovať na konzistenciu sirupu.
2. Po malých častiach pridávame maslo, pokým nevznikne hladká emulzia.
3. Dochutíme soľou a bielym mletým korením a ihneď podávame.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich