Dusená parmica červená s kokosovým mliekom, karí, paradajkami a citrónovými plátkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
10
parmice červenej400g
ryže200g
paradajok3
chilli papričiek150g
jarnej cibuľky15dcl
kokosového mlieka200ml
kyslej smotany2
citróna150ml
olivového olejacesnak
karí
čerstvý zázvor
Postup prípravy
Krok 1
Ryby umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame paradajky, cesnak, jarnú cibuľku a chilli papričky.
Krok 2
Na olivovom oleji osmažíme nakrájané paradajky, cesnak a čili papričky, pridáme karí s jarnou cibuľkou a všetko mierne orestujeme.
Krok 3
Kokosové mlieko a kyslú smotanu pridávame za stáleho miešania po lyžiciach do zeleninovej zmesi. Necháme podusiť a ochutíme trochou zázvoru a šťavou z jedného citróna.
Krok 4
Parmicu červenú upravíme v pare a pripravíme si ryžu.
Krok 5
Parmicu vložíme do omáčky z karí a kokosového mlieka a servírujeme s ryžou a plátkami citróna.