Chrumkavá platesa so slaninou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
filety platesy200g
hladkej múky50g
masla1
lyžica zmesi byliniek (nasekaný petržlen, pažítka, kôpor)1/2
citrónaplátková slanina
soľ
Postup prípravy
Krok 1
V múke obalíme posolené rybie filety. Rozohrejeme veľkú panvicu. Rozložíme slaninu a restujeme dochrumkava. Potom ju vyberieme a osušíme papierovým obrúskom.
Krok 2
Na panvicu pridáme maslo, až začne peniť, vložíme obalenú rybu. Vyprážame 2 minúty z každej strany dozlatista. Preložíme na tanier a udržujeme v teple.
Krok 3
Na panvici opäť rozohrejeme kúsok masla, až sa spení, rýchlo pridáme bylinky a vytlačenú citrónovú šťavu. Premiešame a pridáme na pásiky nakrájanú slaninu.
Krok 4
Na tanier servírujeme filety, vzniknutou zmesou ich prelejeme a podávame s pučenými zemiakmi.