Zeleninové karí
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
cibule1
strúcik cesnaku200g
húb150g
sterilizovanej fazule150g
zelenej špargle (nemusí byť)150g
baby kukurice2
sladkej papriky1
zväzok mangoldu3
jarné cibulky150g
cukrového hrášku100g
sójových výhonkov1
polievková lyžica červenej karí pasty450ml
kokosového mlieka120g
kešu orieškov2
polievkové lyžice pražených sezamových semienok1/2
zväzku koriandraarašidový olej
sójová omáčka
Postup prípravy
Krok 1
Zeleninu očistíme a nakrájame na väcšie kúsky...
Krok 2
V panvici rozohrejeme olej, zľahka na ňom orestujeme cibuľu, cesnak a po chvíľke i huby.
Krok 3
Následne pridáme kukuricu, špargľu, papriky a fazuľu.
Krok 4
Vmiešame karí pastu, všetko dôkladne premiešame, zalejeme kokosovým mliekom a 5 minút prevaríme.
Krok 5
Pridáme jarnú cibuľku, hrášok a sójové výhonky a varíme ďalšie 3 minúty.
Krok 6
Do zmesi pridáme sezamové semienka a dochutíme sójovou omáčkou.
Krok 7
Podávame posypané nasekaným koriandrom a kešu.
Tip:
Chuť karí najlepšie vynikne v kombinácii s jazmínovou ryžou.