Involtini z grilovaného baklažánu s mätovo-ricottovou náplňou, grilované zemiačky a padrone papričky  

involtini z grilovaného baklažánu - náhľad
Čas prípravy25 min + pečenie zemiačkov v šupe
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Grilovaný baklažán:
500g
METRO Chef Baklažán
10g
METRO Chef Cesnak BIO čerstvý
5g
soľ
40g
METRO Chef olivový olej Extra Virgine
Náplň:
400g
Ricotta syr
4g
METRO Chef Mäta čerstvá
80g
METRO Chef Citróny
5g
Soľ
15g
piniové oriešky
Šalátik z grilovanej cukety:
300g
METRO Chef Cuketa
80g
Cibu'la
50g
METRO Chef Olivový olej Extra Virgine
15g
METRO Chef Jablčný ocot
3g
Soľ
10g
METRO Chef Petržlenová vnať hladkolistá
20g
piniové oriešky
Zemiačky z grilu a padrone papričky: 
500g
METRO Chef BIO zemiaky
40g
Prepustené maslo alebo olivový olej Extra Virgine
10g
Soľ
10ks
Paprika Padrone
10g
Maldon soľ údená
(do mlynčeka)
METRO Chef Čierne korenie

Postup prípravy

1. Baklažán umyjeme, odrežeme koniec, nakrájame na plátky 4-5 mm hrubé a nasucho ugrilujeme na grile z oboch strán na farbu.

2. Následne ich potrieme z oboch strán cesnakovým olejom (olivový olej, podrvený cesnak, soľ a korenie), navrstvíme jednotlivé plátky na seba a necháme chvíľku odležať.

3. Na rozpálenej panvici orestujeme píniové oriešky a necháme vychladnúť.

4. Ricottu premiešame s dozlatova opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou.

5. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na plátky baklažánu, opatrne zavinieme.

6. Cuketu nakrájame na drobné kocky a opečieme na grilovacej platni alebo panvici s troškou olivového oleja.

7. V miske si medzitým pripravíme dresing z jablčného octu, cukru, soli a olivového oleja.

8. Cuketu dáme do misky s dresingom a pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľku, najemno nakrájanú petržlenovú vňať, čerstvo namleté čierne korenie a nakoniec opražené píniové oriešky.

9. Celé umyté zemiačiky upečieme na grile do mäkka. Pomocou grilovacej lopatky ich roztlačíme na placku a dáme grilovať na gril z oboch strán. Ochutíme prepusteným maslom, soľou a korením.

10. Papričky padrone nasucho grilujeme až sa na nich objavia čierne fľaky. Ochutíme olivovým olejom a údenou soľou.    
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich