Involtini z grilovaného baklažánu s mätovo-ricottovou náplňou, grilované zemiačky a padrone papričky
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Grilovaný baklažán:
500g
METRO Chef Baklažán10g
METRO Chef Cesnak BIO čerstvý5g
soľ40g
METRO Chef olivový olej Extra VirgineNáplň:
400g
Ricotta syr4g
METRO Chef Mäta čerstvá80g
METRO Chef Citróny5g
Soľ15g
piniové orieškyŠalátik z grilovanej cukety:
300g
METRO Chef Cuketa80g
Cibu'la50g
METRO Chef Olivový olej Extra Virgine15g
METRO Chef Jablčný ocot3g
Soľ10g
METRO Chef Petržlenová vnať hladkolistá20g
piniové orieškyZemiačky z grilu a padrone papričky:
500g
METRO Chef BIO zemiaky40g
Prepustené maslo alebo olivový olej Extra Virgine10g
Soľ10ks
Paprika Padrone10g
Maldon soľ údená(do mlynčeka)
METRO Chef Čierne koreniePostup prípravy
1. Baklažán umyjeme, odrežeme koniec, nakrájame na plátky 4-5 mm hrubé a nasucho ugrilujeme na grile z oboch strán na farbu.
2. Následne ich potrieme z oboch strán cesnakovým olejom (olivový olej, podrvený cesnak, soľ a korenie), navrstvíme jednotlivé plátky na seba a necháme chvíľku odležať.
3. Na rozpálenej panvici orestujeme píniové oriešky a necháme vychladnúť.
4. Ricottu premiešame s dozlatova opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou.
5. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na plátky baklažánu, opatrne zavinieme.
6. Cuketu nakrájame na drobné kocky a opečieme na grilovacej platni alebo panvici s troškou olivového oleja.
7. V miske si medzitým pripravíme dresing z jablčného octu, cukru, soli a olivového oleja.
8. Cuketu dáme do misky s dresingom a pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľku, najemno nakrájanú petržlenovú vňať, čerstvo namleté čierne korenie a nakoniec opražené píniové oriešky.
9. Celé umyté zemiačiky upečieme na grile do mäkka. Pomocou grilovacej lopatky ich roztlačíme na placku a dáme grilovať na gril z oboch strán. Ochutíme prepusteným maslom, soľou a korením.
10. Papričky padrone nasucho grilujeme až sa na nich objavia čierne fľaky. Ochutíme olivovým olejom a údenou soľou.
2. Následne ich potrieme z oboch strán cesnakovým olejom (olivový olej, podrvený cesnak, soľ a korenie), navrstvíme jednotlivé plátky na seba a necháme chvíľku odležať.
3. Na rozpálenej panvici orestujeme píniové oriešky a necháme vychladnúť.
4. Ricottu premiešame s dozlatova opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou.
5. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na plátky baklažánu, opatrne zavinieme.
6. Cuketu nakrájame na drobné kocky a opečieme na grilovacej platni alebo panvici s troškou olivového oleja.
7. V miske si medzitým pripravíme dresing z jablčného octu, cukru, soli a olivového oleja.
8. Cuketu dáme do misky s dresingom a pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľku, najemno nakrájanú petržlenovú vňať, čerstvo namleté čierne korenie a nakoniec opražené píniové oriešky.
9. Celé umyté zemiačiky upečieme na grile do mäkka. Pomocou grilovacej lopatky ich roztlačíme na placku a dáme grilovať na gril z oboch strán. Ochutíme prepusteným maslom, soľou a korením.
10. Papričky padrone nasucho grilujeme až sa na nich objavia čierne fľaky. Ochutíme olivovým olejom a údenou soľou.