Zubáč v balíčku
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
filiet zubáča (900 g)200g
cherry paradajok12
kúskov papiera na pečenie (25 × 25 cm)kuchynský špagátik
12
polievkových lyžíc olivového oleja6
lístkov koriandra2
dužinaté vetvičky zeleru bez listov1
hlavička čerstvého cesnaku1
malá chilli papričkačierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Očistený zeler a cesnak nakrájame na jemné plátky. Rozpolíme chilli papričku, vyberieme z nej semienka, nakrájame ju na malé kúsky a zmiešame s cesnakom a zelerom. Rajčiny nakrájame na plátky.
Krok 2
Dva kúsky papiera na pečenie položíme na seba, do stredu dáme zmes zeleru, cesnaku a chilli, na ňu uložíme omytú a osušenú filetu.
Krok 3
Pridáme 2 – 3 plátky rajčiny a lístok koriandra. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením, pokvapkáme olivovým olejom a papier zložíme do balíčka. Zaviažeme ho špagátikom tak, aby pripomínal balené bonbóny.
Krok 4
Balíčky pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C (teplovzdušná rúra 180 °C).
Krok 5
Podávame s čerstvou olivovou bagetou a dobre vychladeným bielym vínom.