Zubáč s portobello hubami, zapečené pappardelle s paradajkovou omáčkou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2000g
Zubáč750g
Pappardelle alebo tagliatelle20g
Soľ 100ml
Extra panenský olivový olej1g
Soľ Fleur de Sel5
Vajcia750g
Drvené paradajky50g
Maslo30g
Cesnak100g
Šalotka50ml
Extra panenský olivový olej150ml
Biele víno suché500g
Portobello šampiňóny10g
Soľ 1g
Čierne korenie celé1g
Rasca mletá 200g
Paradajky mäsité20g
Tymian čerstvýPostup prípravy
Príprava zubáča:
1. Zubáča nakrájame na porcie.
2. Pripravíme si parák ako keď naparujeme knedle a vložíme zubáča na sitko. Ochutíme tymianom a varíme na pare asi 3-4 minúty.
3. Po tepelnej úprave polejeme olivovým olejom a ochutíme. Alebo ho môžeme len klasicky opiecť na masle alebo olivovom oleji.
2. Pripravíme si parák ako keď naparujeme knedle a vložíme zubáča na sitko. Ochutíme tymianom a varíme na pare asi 3-4 minúty.
3. Po tepelnej úprave polejeme olivovým olejom a ochutíme. Alebo ho môžeme len klasicky opiecť na masle alebo olivovom oleji.
Príprava cestovín:
1. Parpadelle vložíme do vriacej osolenej vody s olivovým olejom a varíme ,,na zub‟ asi 10 minút.
2. Po uvarení scedíme a zmiešame s rozšľahanými vajcami, ochutíme soľou a dáme do vymasteného pekáčika.
3. Pečieme dozlatova na 170 °C asi 30 minút. Počas pečenia zakryjeme alobalom . Po upečení krájame na porcie.
2. Po uvarení scedíme a zmiešame s rozšľahanými vajcami, ochutíme soľou a dáme do vymasteného pekáčika.
3. Pečieme dozlatova na 170 °C asi 30 minút. Počas pečenia zakryjeme alobalom . Po upečení krájame na porcie.
Príprava húb:
1. Huby Portobello očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
2. Opečieme na panvici s olivovým olejom, ochutíme soľou, mletou rascou a korením.
2. Opečieme na panvici s olivovým olejom, ochutíme soľou, mletou rascou a korením.
Príprava omáčky:
1. Paradajky sparíme vo vriacej vode, schladíme, olúpeme a dužinu nakrájame na malé kocky.
2. Najemno nasekanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme drvené paradajky, biele víno, osolíme a zredukujeme. Zahustíme kockami studeného masla.
2. Najemno nasekanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme drvené paradajky, biele víno, osolíme a zredukujeme. Zahustíme kockami studeného masla.