Treska v pikantnom cestíčku s koriandrovým dipom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
tmavej tresky150g
dijonskej horčice200g
hladkej múky2
vajcia1dcl
mlieka150g
oleja na smaženie150g
kyslej smotanyvňať koriandra
limetka
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Rybu naporciujeme na kúsky s veľkosťou asi 50 g a osolíme.
Krok 2
Pripravíme si hladké cestíčko z dijonskej horčice, vajca, hladkej múky a trochy mlieka. Kúsky ryby namáčame v cestíčku a na miernom plameni smažíme dozlatista.
Krok 3
Tresku v cestíčku doplní koriandrový dip: kyslú smotanu zmiešame s jemne nasekaným koriandrom a ochutíme limetkovou šťavou a trochou soli.
Krok 4
K tomuto receptu sa výborne hodia biele vína, napr. Moravíno Grand cuvée alebo Habánské sklepy Sauvignon neskorý zber.