Sumec s krúpovým rizotom a chrenovou omáčkou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
filé zo sumca100g
maslavetvička tymianu
mletá rasca
čierne korenie
soľ
200g
stredných krúp (varených)100ml
bieleho vína200ml
vývaru50g
masla60g
sladkokyslej nakladanej zeleninymajorán
čierne korenie
soľ
2
šalotky50g
masla1
vetvička tymianu100ml
rizlingu rýnskeho300ml
hydinového vývaru100ml
smotany50g
kyslej smotanyšťava z 1 citróna
chren
kajenské korenie
morská soľ
Postup prípravy
Krok 1
Osušené a očistené filé zo sumca osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Potom rybu opečieme na masle spolu s tymianom.
Krok 2
Uvarené krúpy zľahka orestujeme na masle a pridáme sladkokyslú zeleninu. Zalejeme vínom, vývarom a necháme prevariť, dochutíme soľou, korením a majoránom. Nakoniec zjemníme maslom.
Krok 3
Na omáčku orestujeme nakrájanú šalotku spolu s tymianom, zalejeme vínom a vývarom. Pridáme smotanu a zvaríme na tretinu. Nakoniec pridáme nastrúhaný chren podľa chuti spolu s maslom a kyslou smotanou. Vyšľaháme a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.