Sumec s krúpovým rizotom a chrenovou omáčkou

Sumec s kroupovým rizotem
Čas prípravy1,5 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií8

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
filé zo sumca
100g
masla
vetvička tymianu
mletá rasca
čierne korenie
soľ
200g
stredných krúp (varených)
100ml
bieleho vína
200ml
vývaru
50g
masla
60g
sladkokyslej nakladanej zeleniny
majorán
čierne korenie
soľ
2
šalotky
50g
masla
1
vetvička tymianu
100ml
rizlingu rýnskeho
300ml
hydinového vývaru
100ml
smotany
50g
kyslej smotany
šťava z 1 citróna
chren
kajenské korenie
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Osušené a očistené filé zo sumca osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Potom rybu opečieme na masle spolu s tymianom.
Krok 2
Uvarené krúpy zľahka orestujeme na masle a pridáme sladkokyslú zeleninu. Zalejeme vínom, vývarom a necháme prevariť, dochutíme soľou, korením a majoránom. Nakoniec zjemníme maslom.
Krok 3
Na omáčku orestujeme nakrájanú šalotku spolu s tymianom, zalejeme vínom a vývarom. Pridáme smotanu a zvaríme na tretinu. Nakoniec pridáme nastrúhaný chren podľa chuti spolu s maslom a kyslou smotanou. Vyšľaháme a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich