Sumček s repou a hubami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet sumčeka afrického850g
červenej repy800g
čerstvých šampiňónov50ml
olivového oleja1
citrón na šťavučierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Repu umyjeme, osušíme a vložíme do pekáčika. Zľahka pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 180 °C zhruba 30 minút do zmäknutia.
Krok 2
Nechápe ju mierne vychladnúť, olúpeme šupku a nakrájame na rovnomerné kocôčky. V miske repu osolíme, okoreníme, zľahka zakvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať.
Krok 3
Filety sumčeka osušíme a ochutíme ich soľou a čiernym mletým korením. Vložíme do rozpálenej panvice a opekáme zhruba 3 minúty z každej strany.
Krok 4
Huby očistíme, nakrájame na plátky a sprudka orestujeme na olivovom oleji. Na záver ich podľa chuti osolíme a okoreníme.