Sumček s repou a hubami
![Sumeček s řepou a houbami](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/SK_Metro/images/recepty/hlavni-jidla/ryby/sumecek-s-repou-a-houbami.jpg?rev=332f8e0aedda4e99b54ac4f538a7cff8&w=1392&hash=F6C582FFB6688F42C8DFFB8EF9D8F874)
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 500g
filiet sumčeka afrického850g
červenej repy800g
čerstvých šampiňónov50ml
olivového oleja1
citrón na šťavučierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Repu umyjeme, osušíme a vložíme do pekáčika. Zľahka pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri 180 °C zhruba 30 minút do zmäknutia.
Krok 2
Nechápe ju mierne vychladnúť, olúpeme šupku a nakrájame na rovnomerné kocôčky. V miske repu osolíme, okoreníme, zľahka zakvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať.
Krok 3
Filety sumčeka osušíme a ochutíme ich soľou a čiernym mletým korením. Vložíme do rozpálenej panvice a opekáme zhruba 3 minúty z každej strany.
Krok 4
Huby očistíme, nakrájame na plátky a sprudka orestujeme na olivovom oleji. Na záver ich podľa chuti osolíme a okoreníme.