Smažený pstruh
![Smažený pstruh](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/SK_Metro/images/recepty/hlavni-jidla/ryby/smazeny-pstruh.jpg?rev=efa6432d4bc246e6869f20e22dd54d59&w=1392&hash=3B5DC2A0AA35917AB79DCC8866A0D808)
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
menších pstruhovcitrónová šťava
hladká múka
vajcia
biele víno
strúhanka
olivový olej
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Vypitvané a očistené pstruhy umyjeme, osušíme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 30 minút odležať.
Krok 2
Vajcia rozšľaháme s niekoľkými lyžicami bieleho vína. Pstruhy obalíme najprv v hladkej múke, vajciach a nakoniec v strúhanke.
Krok 3
Ryby smažíme vo väčšom množstve oleja dozlatista (cca 15 minút).