Rybie karí
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
750g
rybích filiet12
kreviet800ml
rybieho vývaru200g
hrášku1
cibule1
strúčik cesnaku1
chilli3
stonky stonkového zeleru1
sladká paprika1
pór2
stonky citrónovej trávy1
lyžička trstinového cukru2
lyžice karí2
lyžice rybej omáčky4
lyžica sójovej omáčky4
listy gáfrovej limetky3
vetvičky thajskej bazalky3
vetvičky koriandraarašidový olej
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu, cesnak a čili nakrájame najemno. Zeleninu nakrájame na prúžky. Roztlačíme a nahrubo nakrájame citrónovú trávu.
Krok 2
Rybu nakrájame na kúsky a očistíme krevety.
Krok 3
V panvici wok zľahka opražíme na arašidovom oleji cibuľu, cesnak a chilli. Pridáme zeleninu, cukor a karí a necháme skaramelizovať.
Krok 4
Zalejeme rybou a sójovou omáčkou. Pridáme rybí vývar, citrónovú trávu a limetkové listy.
Krok 5
Necháme 5 minút povariť. Pridáme krevety a rybu a necháme variť ďalších 5 minút. Pridáme nasekané bylinky a ihneď podávame.