Ploskozubec v pikantnej želatíne

Ploskozubec v pikantnej želatíne
Čas prípravy40 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1 200g
filé z ploskozubca
čierne korenie
soľ
1
citrón
300 ml
rybacieho vývaru
1
chilli paprička
štipka šafranu
2cl
vermútu
čierne korenie
želatína v prášku
morská soľ
sušené čili vlákna

Postup prípravy

Krok 1
Filé nakrájame na 6 porcií a ochutíme ich soľou a  korením.
Krok 2
V parnom hrnci ich varíme v  pare pri 85 °C približne 12 minút, potom povrch postrúhame trochou citrónovej kôry.
Krok 3
Rybací vývar zohrejeme s  chilli papričkou a  pridáme šafran.
Krok 4
Necháme 30 minút stáť a  precedíme.
Krok 5
Prilejeme vermút, ochutíme trochou korenia a  privedieme do varu.
Krok 6
Odstavíme z ohňa a vmiešame práškovú želatínu – množstvo vzhľadom na tekutinu určíte podľa návodu na obale konkrétneho výrobku.
Krok 7
Zmes dobre premiešame, rýchlo ju prelejeme na mierne vyhriaty plech a necháme vychladnúť.
Krok 8
Želatínový plát potom pokrájame na 6 rovnako veľkých dielov a  zabalíme do nich horúce kusy rybieho mäsa.
Krok 9
Pred podávaním každú porciu posypeme morskou soľou a vláknami sušeného chilli.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich