Ploskozubec v pikantnej želatíne
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 200g
filé z ploskozubcačierne korenie
soľ
1
citrón300 ml
rybacieho vývaru1
chilli papričkaštipka šafranu
2cl
vermútučierne korenie
želatína v prášku
morská soľ
sušené čili vlákna
Postup prípravy
Krok 1
Filé nakrájame na 6 porcií a ochutíme ich soľou a korením.
Krok 2
V parnom hrnci ich varíme v pare pri 85 °C približne 12 minút, potom povrch postrúhame trochou citrónovej kôry.
Krok 3
Rybací vývar zohrejeme s chilli papričkou a pridáme šafran.
Krok 4
Necháme 30 minút stáť a precedíme.
Krok 5
Prilejeme vermút, ochutíme trochou korenia a privedieme do varu.
Krok 6
Odstavíme z ohňa a vmiešame práškovú želatínu – množstvo vzhľadom na tekutinu určíte podľa návodu na obale konkrétneho výrobku.
Krok 7
Zmes dobre premiešame, rýchlo ju prelejeme na mierne vyhriaty plech a necháme vychladnúť.
Krok 8
Želatínový plát potom pokrájame na 6 rovnako veľkých dielov a zabalíme do nich horúce kusy rybieho mäsa.
Krok 9
Pred podávaním každú porciu posypeme morskou soľou a vláknami sušeného chilli.