Pečený morský vlk s ryžou a strukovinovým indickým karí

Pečený morský vlk s ryžou a strukovinovým indickým karí
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií3

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2 300g
Morský vlk 
10g
Soľ Maldon
50g
Olivový olej extra panenský
500g
Ryža basmati
100g
Červená šošovica
100g
Fazuľa purpurová farebná
100g
Fazuľa červená 
100g
Cícer
100g
Fazuľa mesačná – veľká biela
100g
Rastlinný olej
120g
Cibuľa
150g
Paradajkový pretlak
10g
Zázvor mletý
10g
Koriander mletý
10g
Kardamóm mletý
20g
Škorica celá
5g
Kurkuma
10g
chilli papričky
10g
Zázvor čerstvý
10g
Cesnak
1g
Klinček
1g
Bobkový list
1g
Kardamóm celý
30g
Koriander čerstvý
30g
Soľ

Postup prípravy

Príprava strukovín:
1. Strukoviny preberieme, prepláchneme a oddelene varíme v dostatočnom množstve vody.
2. Nesolíme. Opäť varíme „na zahryznutie“.
3. Po uvarení precedíme, vývar zo strukovín použijeme pri ďalšom spracovaní.
Príprava karí:
1. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme do zosklovatenia, pridáme paradajkový pretlak a opäť orestujeme.
2. Do pretlaku potom postupne pridávame korenie – mletý zázvor, mletý koriander, mletý kardamóm, škoricu celú, kurkumu a stále jemne restujeme na miernom teple.
3. Potom podlejeme trochou vývaru zo strukovín, pridáme klinček, bobkový list, soľ, cukor, nastrúhaný čerstvý zázvor a cesnak a pre pikantnosť kúsok rozkrojenej chilli papričky (nesekáme ju, aby sme ju mohli kedykoľvek vybrať a regulovali si tak pálivosť).
4. Všetko dokonale prevaríme.
5. V mažiari roztlačíme celý kardamóm a pridáme ho do základu.
6. Všetko dôkladne prevaríme, pridáme fazuľu a ešte povaríme, aby sa chuť správne dostala do fazule.
Príprava morského vlka:
1. Morského vlka zbavíme šupín, umyjeme, osušíme a nafi letujeme.
2. Jednotlivé fi lé šikmo prekrojíme.
3. Panvicu si dobre nahrejeme a na malom množstve oleja opekáme mierne osolené fi lety (kožou dolu).
4. Spočiatku ich trochu pritlačíme k panvici, aby sa nepokrútili.
5. Pečieme tak na panvici bez otáčania, kým nie je koža opečená dochrumkava.
6. Najprv sprudka a potom na miernom teple.
7. V momente, keď je koža chrumkavá a mäso ryby aj na povrchu prehriate, fi lé otočíme, aby sa mäso zatiahlo aj z druhej strany a ihneď servírujeme.
Servírovanie:
1. Na nahriaty tanier na stred nasypeme ryžu, uprostred v nej zľahka urobíme jamku a vložíme do nej indické strukovinové karí.
2. Navrch položíme pripravenú fi letu z ryby. Hotový pokrm doplníme vetvičkou čerstvého koriandra.
Tipy šéfkuchára:
1. Filé z morského vlka pečieme iba z jednej strany. Filé je nízke, prepečie sa bez obracania.
2. Strukoviny je vhodné si uvariť vopred, potom len pripravujeme karí a rybu.
3. Ak máme dostatok času, strukoviny varíme v karí postupne podľa veľkosti.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich