Pečená tilapia na kostarický spôsob
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
plátkov filiet z tilapie3
lyžice citrónovej šťavy3
lyžice olivového oleja4
lyžice nasekanej petržle novej vňate2
lyžičky korenia na čínu2
strúčky cesnaku2
lyžičky soli1/2
lyžičky kryštálového cukru3/4
hrnčeka uvarenej ryže1
cibule nasekanej nadrobno2
pomaranča1
plechovka paradajok1
plechovka čiernych fazúľ1
lyžička oreganakajenské korenie
čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešame 1 lyžicu olivového oleja, 2 lyžice petržlenovej vňate, citrónovú šťavu, polovicu cesnaku, trochu soli a cukor.
Krok 2
Do vzniknutej zmesi položíme plátky ryby a necháme 15 minút marinovať.
Krok 3
Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a na ňom krátko osmažíme cibuľu a zvyšok cesnaku. Pridáme zvyšok petržlenovej vňate, pomaranče (olúpané a nakrájané na kúsky), paradajky (nakrájané na kúsky), soľ, čierne mleté korenie, kajenské korenie a fazule a varíme na miernom plameni asi 7 minút.
Krok 4
Do pekáča dáme uvarenú ryžu, na ňu dáme fazuľovú zmes, na ňu plátky ryby a zalejeme marinádou. Pečieme v rozpálenej rúre asi 15 minút.